Menu

Ruffus - Belgische bubbels

De Vignoble des Agaises is het allereerste landgoed dat in Wallonië is aangeplant met als doel uitsluitend mousserende wijnen te produceren (2002). Een echt speerpunt van de heropleving van de wijnbouw in België, het landgoed is geleidelijk uitgebreid tot meer dan 35 hectare.

De wijngaard is gelegen in Haulchin, tussen Binche en Mons, in het bed genaamd “Les Agaises” op een zeer rijke kalksteenhelling en op het zuiden gericht, waarover Lord Ruffus regeerde in de 12e eeuw.

De wijnen worden gemaakt van Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier, volgens de traditionele methode (2de gisting op fles), met minimum 15 maanden op “lattes”.

de cuvées van RUFFUS werden meermaals internationaal bekroond. De cuvées worden gekenmerkt door een aromatische finesse en een ongelooflijke mineraliteit, ontleend aan het krijt dat rijk is aan het uitzonderlijke terroir.

Sorteren volgens
Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer.
Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties. Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Cookie-instelling bewerken